Whispers of the ocean .


Vamos a la playa (again)

Aloha, hur mår ni idag? IDAG ÄR DET FREDAG! Denna helgen åker jag till San Antonio igen för att träffa min "låtsas" bror Erik som bodde hos oss i Sverige ett tag. Han är typ den enda jag känner i min ålder så han ska ta med mig ut och festa med hans polare och visa mig hur man festar i Chile, höhö, får se hur de går (;

Jag kommer nog inte ha tillgång till internet ett tag så jag uppdaterar inte på ett tag om jag inte ställer in tillinställda inlägg, de märker vi. Jag åker nämligen från fredag - söndag till San antonio, sedan kommer jag stanna vid Loncura som är en strand i närheten. Där stannar jag till måndag för sedan måste jag hem till Santiago för Anjelina landar här i Chile på tisdag så måste till flygplatsen och hämta min tös. Sedan kör vi på direkt, hon får komma hem, lämna väskora, sedan åker vi tillbaka till Loncura och stannar där till torsdag.

Så om ni inte träffar på mig igen på tidinställda inlägg så ses vi om ca en vecka och då kommer jag nog ha mycket bilder från veckan på vift :) Hoppas att ni alla får en bra helg och mår bra!
Puss


Lite maskerad bilder (:

För några veckor tillbaka så hade vi en maskerad här hemma och jag försökte hitta "orginalet" till vad alla var utklädda till.. men när jag gjort dom 4 först personerna så kände jag, näää, orka, haha..så de blir bara dom bilderna, får väl lägga upp de andra på facebook eller något.. Kommentera gärna :)










Take a walk on the wild side .

Har just tagit ett dopp i bassängen, mm, mm, mm.. Gud va skönt! Juste glömde berätta en sak. För några dagar sedan så var jag otroligt trött på mitt utseende, så jag bestämde mig att fixa mitt hår. Jag stack till en frisör och bad dem permanenta mitt hår. Om vissa tyckte att jag såg ut som ett lejon innan, nu är de.. FLUFFY! Blev typ som Shakiras hår. Lite halv lockigt och fluffy, höhö. Kanske får ett litet ryck och tar egobilder sedan, haha. Så nu känns mitt samvete lite bättre nu när jag fick ur mig denna mega nyheten, hahahahah...

Nu ska jag och mamma ta oss en liten runda tsm med min kusin. Vi ska gå fem "metro stationer" för att äta något som hetter "Churros" (con manjar) eller så tar vi oss en glass. Vi måste förbränna kalorierna vi sedan stoppar i oss liksom, haha.

Ya, besitos. Sköt om er!
(Ska försöka lägga upp mer bilder. Jag har bilder men har bara inte orkat lägga upp dem, haha.)


Gott med glasspaus!


(jordgubbs/vanilj/lucuma -glass, och sedan en fruktsallad i, haha)


(en brownie med tre olika smaker av chokladglass på, någon slags vaniljkräm, grädde, bonbones och chokladsås)


"HJÄLP!!! DOM RÅNAR OSS!!!"

Natten till tisdagen så sov jag hos min moster. Hon bor i ett område där alla bor rätt så tätt. Ser lite ut som ett amerikansk familjeområde. Alla hus ser likadana ut och dom är inrutade typ? I alla fall.. Natten till tisdagen så vid 4 tiden på morgonen så vaknade jag av att hundarna på gatorna skällde alldeles för mycket. Ställde mig upp och kollade ut genom fönstret och såg människor som sprang hit och dit, jag fattade ingenting. Men eftersom de är Chile kan allt hända, så jag vände mig om och la mig igen. Plötsligt hör jag en kvinna längre bort som slår med en sten mot grinden "HJÄLP NÅGON RÅNAR, DOM RÅNAR!", en annan dam längre bort skrek "Tänd lamporna, tänd lamporna, dom rånar". Sedan börjar min mosters hund att skälla. DOM VAR PÅ VÅR GÅRD! Jag ställde mig upp fort som fan och min mosters man gick ner och tände lampan i gården för att visa att vi var hemma och var vakna. Människor stod utanför vår grind och skrek, plötsligt skriker en kille "Jag ser honom, han hoppade över muren!". Alla sprang runt hörnet. Han hoppade från våran gård över till det ENDA huset där ingen var hemma. Slump? I don't think so.. och.. alltså ni skulle hört hur dom sparkade killen.. Herregud! Man hörde hur revbena knäcktes på honom. Hela grannområdet turades om att slå jäveln för att visa vad som händer om man bryter sig in i ett hus i de området. Det gick någon minut och polisen kom. Dom hade nästan slått ihjäl killen. De gav honom till polisen helt inlindad med rep och tejp. Polisen bara kastade in honom i bilen som om han vore ett paket, haha. Sedan sa polisen till männen där "Näst gång, slå skiten ur dem ännu mer.." Haha, vilken natt alltså.. Sedan dök alla saker upp.. massa lådor med saker som han stulit ur olika hus. Men dom fick bara tag på en, han kan inte varit ensam.. vem fan rånar ett område, ensam? Ingen.. Men, men.. Ingen blev skadad och jävel fick vad han förtjänade. Jag var helt hypad, haha, tyckte de var as roligt med lite action, haha. Men var samtidigt rädd för han kunde brutit sig i vårat hus och haft vapen eller något. Det var i alla fall min natt hos min moster, höhö :)


När föddes jag?

Jag kunde inte komma på mitt personnr, haha, man använder sig så mycket av sin "RUT" här att personnr försvinner för än i huvudet. Min RUT är "17.950.690-4", höhö. Mitt personnr är............ ehm? Hahaha, driver bara, nu kommer jag ihåg de faktiskt. Det var bara ett litet hjärnsläpp tidigare idag.

Är så nervös. Ska strax på en arbetsintervju hos en familj för ett jobb som personligassistent för en äldre dam som är dement. Finns andra som också söker jobbet för de är bra betalt. Jag har lite saker som går emot mig, de är åldern och att jag inte har språket 100%. Men annars tror jag inte att jag kommer ha några problem. Med mina erfarenheter och min personlighet :) ..Oh well, wish me luck!

Åh önskar verkligen att jag hade mer bilder till er, men jag suger på ta kort. Jag kommer alltid på i efterhand att "jag kanske borde ha tagit kort".. Haha.. Men jag ska ta mer kort.. Strax ska jag ut och resa mer inom landet då ska ni få se bilder, I promise :)

Ta hand om er! Om de skulle vara några frågor så är de bara att fråga :)
Puss


Ska bli bättre. Lovar.

Hej, jag vet att jag varit kass med att uppdatera. Men jag har varit sjuk, hade maginfluensa så var inte så sugen på att sitta och skriva här. Plus att jag har fan inte gjort något? Haha. Ni kan få en bild på min bästa vän om ni vill, en vit porslinsstol, haha. Men nu är jag frisk så nu så, nu ska jag se till att de händer lite här. Ska våldta min kamera med bilder, hahah. Jag hoppas ni mår bra hemma i Sverige! :)
Puss

Redan den 11 Januari .

Dags att göra sig i ordning för att dra till svenska ambassaden och fixa med lite papper för att skaffa mitt chilenska idkort och pass. Här finns de något som kallas "RUT" som är som ens personnummer. Fast man säger inte sitt personnummer utan dessa siffror som man får när man föds. Så jag måste ta reda på vilka mina siffror är. Sedan ska vi även stanna upp och äta "Churros con manjar" (kan tyvärr inte översätta de för vet inte va de är på svenska, haha, men de är något sött och gott) Nu måste jag jag gå innan mamma kastar en toffla på mig, hahah.. Skriver när jag kommer hem för har bilder från en gatuteater jag var på, hel insane va de!
Ya, pusshej!

Vamos a la playa .

Nu under helgen så var jag vid kusten och solade och badade. Det var inte så jätte bra väder men aja, 30 får väl duga, haha. Hade en underbar tid nere vid kusten (som tur var så var de inga jordbävningar när vi var där, höhö). Vi var hos några kompisar till min morfar som bor vid "El Quisco". Men nu är vi tillbaka i Santiago så de blir väl att gå tillbaka till de gamla rutinerna.. Svettas ihjäl och jobba, haha. Hoppas ni i Sverige har de bra och att temperaturen har stigit lite och att snön sakta börjat försvinna. Ta hand om er :)


(min morfar och hans bil)





(min moster, min kusin och än tjej som bodde där)







Några bilder av våran trip till kusten :)
Puss


En hälsning till EsNoor .

raderat på grund av... I have no idea...


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu